Therapeutische Massage

massagesittard-therapeutische massageWist u dat therapeutische massage een goed hulpmiddel kan zijn om specifieke pijnklachten te verminderen?

Bij een therapeutische massage wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken om de klacht gericht en ook indirect aan te pakken.  De specifieke massage stimuleert het lichaam om het zelf herstellend vermogen te activeren.

Uit de intake blijkt vaak dat een een client al langere tijd met pijnklachten loopt en ook dat hij of zij al diverse stappen ondernomen heeft om van de klachten af te komen. Natuurlijk ben ik geen tovenaar die de klachten ineens weg kan nemen, maar met een goed behandelplan en een gerichte aanpak kunnen de klachten wel flink afnemen of draagbaar worden.

Wanneer een therapeutische massage?

Een therapeutische massage kan ingezet worden bij bijvoorbeeld (lage) rugklachten, nekklachten (uitgezonderd hernia), schouderklachten, chronische hoofdpijn etc.

Bij de therapeutische massage maak ik ook gebruik van acupressuur, cupping en triggerpointmassage. Om het therapeutische effect van de massage te versterken geeft een gecombineerde aanpak van ontspanning en therapie het beste resultaat. Deze massagevorm duurt dan ook een uur en na de massage ervaart u meestal direct verlichting die vaak een aantal dagen aanhoudt.

Voor een duurzaam resultaat worden meerdere massage sessies aangeraden.

Ondersteunend aan fysiotherapie ..

Loopt u tegelijkertijd bij een fysiotherapeut dan vind ik afstemming met diens therapie heel belangrijk. Meldt uw fysiotherapeut dat u daarnaast ook gemasseerd wordt. Ik vraag ook altijd wat de fysiotherapeut gedaan heeft zodat ik mijn therapeutische massage aanvullend kan inzetten. Indien gewenst kan ik ook kort opschrijven wat ik gedaan heb zodat u dit weer mee kunt nemen naar uw fysio. Coop-behandelingen werken vaak heel effectief.


Wilt u weten wat ik als massagetherapeut voor u kan betekenen? Neem dan contact op of maak direct een afspraak!