Sportmassage

massagesittardsportmassagePijnlijke spieren na het sporten en last van knoopjes?

Een sportmassage is een stevige, pittige massage en richt zich op het losmaken van het bindweefsel en het wegmasseren van knoopjes in de spieren.

De massage wordt plaatselijk toegepast en duurt vanwege de intensiteit maximaal een half uur.

Een positieve invloed op je prestaties

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding van de spieren zodanig dat de afvalstoffen die na het sporten in de spieren ontstaan sneller afgevoerd kunnen worden. Het sneller afvoeren van die afvalstoffen bevordert het herstel van de spieren. Soepele goed doorbloede spieren beïnvloeden je prestatie.

Een sportmassage is vanwege de intensiteit niet geschikt om vlak voor of vlak na een grote inspanning in te zetten. Je spieren worden dan te zwaar belast en daar ondervind je eerder nadeel van dan dat je er voordeel van hebt. Vlak voor of na grote inspanning kun je dan ook beter inzetten op een lichte warming up massage.

Pijnlijk

De meeste mensen ervaren sportmassage als een pijnlijke massage. En hoewel deze pijnlijke ervaring niet te voorkomen is let de therapeut er wel op dat deze pijn niet de overhand neemt. Voor het losmaken van de knoopjes kan een foamroller ingezet worden. Ook cupping werkt effectief.

Stijve spieren en wil je weer gaan sporten? 

Heb je last van stijve spieren of wil je na lange tijd weer gaan starten met sporten? Een sportmassage kan preventief ingezet worden ter voorkoming van blessures.

Ook niet-sporters kunnen baat hebben bij een sportmassage.