Hooikoorts

Last van hooikoorts?

Ben jij diegene die in het hooikoorts seizoen altijd de zakdoekjes paraat heeft? Loop je met tranen in je ogen, kriebel in je keel en neus … en moet je continu niezen! Al eens gedacht aan Medical Taping?

Het hooikoorts seizoen loopt van februari tot oktober

De meeste mensen koppelen hooikoorts aan de periode dat het gras groeit en bloeit. Toch kunnen ook andere bloeiende gewassen klachten veroorzaken. De bloeiperiode van de verschillende grassen, planten, struiken en bomen loopt van februari tot oktober.  De pollen die in deze bloeiperiode in de lucht komen veroorzaken bij mensen met hooikoorts irritatie aan neus- en keel slijmvlies. Afhankelijk van waar je op reageert kun je in deze periode dan ook meer of minder klachten ervaren.

Medical Taping kan de klachten verminderen

Naast het slikken van tabletjes kun je hooikoorts klachten ook met medical taping verminderen.

Hoe dit werkt? Daar zijn de geleerden nog niet helemaal uit maar er is wel een vermoeden dat er een verband bestaat tussen het tapen en het tot rust komen van het bindweefsel en het effect daarvan op het immuunsysteem en vrijkomen van antihistamine.

Wat kun je verwachten?

Een consult bestaat uit een anamnese gesprek en twee taping sessies. Het is de bedoeling dat de je de tape een week laat zitten – of zoveel eerder als dat deze loslaat. De 2e taping sessie volgt een week na de 1e. Gedurende het seizoen is het doorgaans voldoende om 2 maal een tweeweekse taping kuur te nemen.

Nieuwsgierig geworden of taping ook bij u verlichting biedt? Maak dan nu een afspraak!

Meer lezen over fysiotape?