Massages

De praktijk biedt een breed palet aan massages!

Wil u weten welke massages voor u geschikt zijn? Bespreek dit met uw therapeut. Aan de hand van de intake krijgt u een advies welke aanpak en massage het beste bij uw klachten aansluit.

Direct een afspraak maken? Maak dan gebruik van de whatsapp button rechtsonder of klik hier!

Korte weergave van de massages

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage – ook wel een klassieke Zweedse massage genoemd is een massage van het hele lichaam of gedeelten van het lichaam. Bij deze massagevorm gebruik ik lange zachte en rustige bewegingen. Doordat uw hele rug, nek, schouders en bovenarmen worden gemasseerd zult u merken dat u meer in contact komt met uzelf.

Energetische Massage

Iedereen en alles om je heen bestaat uit energie – zo ook jij. Deze energie vermengt zich met elkaar en dat is geen probleem zo lang je er geen last van hebt. Maar iedereen kent wel het gevoel van leeggezogen worden. Op zo’n moment is je persoonlijke energieveld zo verstoort dat je alleen maar moe kan zijn. Een energetische massage kan je dan weer in balans brengen.

Indonesische Massage – Pitjit

Pitjit betekent massage en pitjitten betekent in het Indonesisch masseren. Een Pitjit is  een pittige en stevige massage die zich kenmerkt door de snel opeenvolgende bewegingen. Het pitjitten heeft als doel de energetische balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Massages die onder een Acupunctuur behandeling vallen.

Bij deze massages wordt bij het 1e behandeling een TCM intake afgenomen – zie link voor de tarieven.

Tui Na – Therapeutische Massage

Bij Tui Na wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken om de klacht gericht en ook indirect aan te pakken. Ook behandel ik de knoopjes en triggerpoints die zich in het lichaam gevormd hebben. De specifieke massage stimuleert het lichaam om het zelf herstellend vermogen te activeren. Tui Na valt onder de TCM behandelingen

Cupping

Met een cupping bereik je de diepere lagen van de huid daar waar de spierknoop of verkleving vast is gaan zitten. Het vacuüm zuigt de spierknoop of verkleving naar de oppervlakte. Het toepassen van deze massage techniek geeft het lichaam ruimte om de blokkade op te heffen en afvalstoffen af te voeren.

Voetreflex

De voet weerspiegelt ons hele lichaam. Lichamelijke en eventuele psychische klachten zijn op de corresponderende zones op de voet terug te vinden. Door deze zones met de juiste dosering te masseren verminderen of verdwijnen de klachten. Door de intensiteit van de behandeling te verhogen of te verlagen is de voetreflex zeer ontspannend of therapeutisch.

Massage voor sporters:

Pijnlijke spieren na het sporten en last van knoopjes? Een sportmassage is een stevige, pittige massage en richt zich op het losmaken van het bindweefsel en het wegmasseren van knoopjes in de spieren. De massage wordt plaatselijk toegepast en duurt vanwege de intensiteit maximaal een half uur.

Ben jij diegene die in het hooikoorts seizoen altijd de zakdoekjes paraat heeft? Loop je met tranen in je ogen, kriebel in je keel en neus … en moet je continu niezen! Al eens gedacht aan Medical Taping?


Voor erotische massages verwijs ik u graag naar anderen!

massages praktijkruimte massagesittard