Hot Stone Massage


Hot Stone Massage by YntensaEen HotStone Massage is een seizoengebonden massage die zich kenmerkt door het gebruik van warme stenen. De stenen worden op het lichaam gelegd en ook worden ze gebruikt om mee te masseren. De warmte van de stenen dringt diep in het lichaam waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd. De spieren en de huid versoepelen door de warmte. Deze massage is ideaal voor mensen met rug- en nekklachten, een slechte doorbloeding en spierpijn. Een Hot Stone Massage is een goede manier om stressklachten te verlichten. Maar er zijn ook omstandigheden waaronder deze massagevorm niet mag worden toegepast.

Contra-indicaties bij een Hot Stone massage

Diabetes 
Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen 
Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een Hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk
Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out of extreme vermoeidheid 
Hoewel een Hot stone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.


Hotstone massages worden alleen in de herfst- en wintermaanden gegeven


Omdat bij deze massage de stenen vooraf opgewarmd moeten worden kan ik deze massage niet ad hoc inzetten. Geef dan ook specifiek aan wanneer u een Hotstone Massage wenst.