Cupping Massage

cuppingmassageCupping Massage is een intense en krachtige manier om lichamelijke klachten aan te pakken. Cupping kent zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en wordt gebruikt om in de dieper gelegen lagen van de huid de doorbloeding te stimuleren.

Bij cupping massage worden cups vacuüm gezogen op de huid. Een cupping massage kan als heel heftig ervaren worden en uw therapeut helpt u door de sessie heen te ademen.

Voordelen van een cupping massage

Met een cupping massage bereik je de diepere lagen van de huid daar waar de spierknoop of verkleving vast is gaan zitten. Het vacuüm zuigt de spierknoop of verkleving naar de oppervlakte. Het toepassen van deze massage techniek geeft het lichaam ruimte om de blokkade op te heffen en afvalstoffen af te voeren.

De sessie veroorzaakt ter plekke ronde bloeduitstortingen die gemiddeld na een week wegtrekken. De cupping massage is daarom niet geschikt voor mensen die anti-stollingsmedicatie (bloedverdunners) gebruiken.

Waar ken ik cupping massage ook alweer van?

Oplettende mensen herkennen het gebruik van cupping massage misschien nog wel uit Karate Kid 2. Jacky Chan gebruikt hier de vuur cupping techniek. Fire Cupping

Of van de Olympische Spelen in 2016 waarbij de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps allemaal ronde vlekken op zijn lichaam had.

Variatie in cupping

Cupping massage kent een aantal varianten.

  • Massage Cupping – bij deze massage wordt met een soepele beweging bindweefsel los gemaakt. Deze variant is ook wel bekend als bindweefsel massage.
  • Cupping zoals beschreven op de deze pagina.

Bij de Cupping heb je 2 varianten

  • Wet cupping – in deze variant worden kleine sneetjes gemaakt in de opperhuid waarna de cup wordt geplaatst en vacuüm gezogen. Deze techniek wordt in mijn praktijk niet toegepast!
  • Dry cupping – de cups worden met een zuigtechniek op het lichaam geplaatst. En hoewel ik de vuurtechniek wel geleerd heb gebruik ik hiervoor een pompje. Met het pompje kun je de druk specifiek instellen.

Hijama

In de Arabische wereld kent men cupping ook wel als Hijama.  En hoewel Hijama in eerste instantie verwijst naar wet cupping, biedt de dry cupping en de dry cupping massage eenzelfde effect.

Cupping in de praktijk

Doordat cupping door de jaren heen met zijn tijd is meegegroeid heeft het zich vandaag de dag ontwikkeld tot een veelgebruikte methode. Voor de cosmetische toepassing van cupping bij bijvoorbeeld cellulitis verwijs ik u graag naar een schoonheidssalon.

Cupping | massagesittard.nl |Yntensa